Vejce s houbovou nádivkou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 383.3 mg
  • Draslík 237.9 mg
  • Vláknina 1632.6 mg
  • Vitamín A 1632.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a utřeme je s máslem.

  • 2

    Očištěné, nakrájené houby chvíli podusíme ve vlastní šťávě a po vychladnutí je nasekáme nadrobno. Houby smícháme s utřenými žloutky, přidáme trochu sardelové pasty, přilijeme mléko a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 3

    Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček, vložíme je do bílků a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu