Vejce s houbovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 383.3 mg
- Draslík 237.9 mg
- Vláknina 1632.6 mg
- Vitamín A 1632.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a utřeme je s máslem.
-
2
Očištěné, nakrájené houby chvíli podusíme ve vlastní šťávě a po vychladnutí je nasekáme nadrobno. Houby smícháme s utřenými žloutky, přidáme trochu sardelové pasty, přilijeme mléko a podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
3
Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček, vložíme je do bílků a ozdobíme snítkou petrželky.