Mleté krokety plněné játry
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
- 100 g Játra vepřová
- 100 g Slanina vepřová
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 57 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 223.7 mg
- Vláknina 1868.8 mg
- Vitamín A 1868.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme, Přidáme mleté maso, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli (1/2 ks), 30 g slaniny nakrájené na kostičky, vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a koření. Vše dobře promícháme.
-
2
Z masové směsi tvarujeme 12 tenkých placiček, poklademe je očištěnými, na hranolky nakrájenými játry a stočíme do tvaru malých kroket.
-
3
Krokety opékáme po všech stranách na rozehřátém oleji. Na talířích je posypeme zbylou cibulí nakrájenou na kolečka a osmaženou na zbylé slanině.