Telecí játra s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 22 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 431.6 mg
- Draslík 592.1 mg
- Vláknina 2752.3 mg
- Vitamín A 2752.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na másle, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme játra a krátce je osmažíme. Přimícháme rajčata, víno, pepř a vše krátce podusíme.
-
3
Nakonec popkrm osolíme a vmícháme plátky mandlí a utřený česnek.