Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 17 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 141.5 mg
- Draslík 654.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná, na plátky nakrájená játra podusíme na 20 g másla a osolíme je.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Spolu s masem opečeme i plátky šunky.
-
3
Řízky a šunku vyjmeme, olej od opékání slijeme a do pánve vlijeme víno, přidáme zbylé máslo, sůl a krátce povaříme.
-
4
Řízky upravíme na talíře, na každý položíme plátek šunky a na ni kopečky jater. Nakonec podlijeme šťávou.