Kuřecí galantina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 276.9 mg
- Draslík 893.6 mg
- Vláknina 1409.8 mg
- Vitamín A 1409.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nejprve na potravinové fólii rozklepeme a okraje zarovnáme. Odkrojíme přebytečné části a ty rozmixujeme na fáš. Maso lehce posypeme solamylem. Do fáše z masa přidáme jedno vejce, osolíme, opepříme a rozmícháme dohladka.
-
2
Poté přidáme jedno vařené vejce, žampiony, smetanu, nasekaný špenát a pražskou šunku nakrájenou na kousky. Lehce promícháme. Maso poklademe parmskou šunku a natřeme fáší. Zarolujeme do tvaru rolády a zabalíme do alobalu. Cca 1hodinu pečeme v troubě při teplotě 80C.
-
3
Hotovou galantinu zchladíme v ledové tříšti nebo vodě, případně necháme do druhého dne v lednici. Krájíme na tenké plátky.