Kuřecí galantina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka parmská
  • 70 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 50 g Šunka dušená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 276.9 mg
  • Draslík 893.6 mg
  • Vláknina 1409.8 mg
  • Vitamín A 1409.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nejprve na potravinové fólii rozklepeme a okraje zarovnáme. Odkrojíme přebytečné části a ty rozmixujeme na fáš. Maso lehce posypeme solamylem. Do fáše z masa přidáme jedno vejce, osolíme, opepříme a rozmícháme dohladka.

  • 2

    Poté přidáme jedno vařené vejce, žampiony, smetanu, nasekaný špenát a pražskou šunku nakrájenou na kousky. Lehce promícháme. Maso poklademe parmskou šunku a natřeme fáší. Zarolujeme do tvaru rolády a zabalíme do alobalu. Cca 1hodinu pečeme v troubě při teplotě 80C.

  • 3

    Hotovou galantinu zchladíme v ledové tříšti nebo vodě, případně necháme do druhého dne v lednici. Krájíme na tenké plátky.

Komentáře k receptu