Candát s citronovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1076 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 233.6 mg
- Draslík 1020.4 mg
- Vláknina 813.5 mg
- Vitamín A 813.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.
-
2
Připravené candáty podusíme na části másla doměkka.
-
3
Kosti z candátů vaříme ve vývaru. Zahustíme jíškou připravenou ze 40 másla a 50 g hladké mouky. Dobře povaříme a procedíme.
-
4
Na 1 l omáčky přidáme 2 rozšlehané žloutky a 2 lžíce citronové šťávy. Krátce povaříme.
-
5
Na talířích zalijeme porce candátů omáčkou.