Candát s citronovou omáčkou

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Candát obecný
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 233.6 mg
  • Draslík 1020.4 mg
  • Vláknina 813.5 mg
  • Vitamín A 813.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 2

    Připravené candáty podusíme na části másla doměkka.

  • 3

    Kosti z candátů vaříme ve vývaru. Zahustíme jíškou připravenou ze 40 másla a 50 g hladké mouky. Dobře povaříme a procedíme.

  • 4

    Na 1 l omáčky přidáme 2 rozšlehané žloutky a 2 lžíce citronové šťávy. Krátce povaříme.

  • 5

    Na talířích zalijeme porce candátů omáčkou.

Komentáře k receptu