Jemný závin s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 320 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Hrušky
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 107.8 mg
  • Vláknina 5830.5 mg
  • Vitamín A 5830.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky nakrájíme máslo, přidáme vejce, ocet a cukr. Vše rychle zpracujeme.

  • 2

    Těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plechu na plát. Mezi pláty dáme oloupané, nakrouhané hrušky a posypeme je cukrem, citronovou kůrou a rozinkami. Těsto po okrajích dobře přitiskneme a povrch závinu potřeme 20 g rozpuštěného másla.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu