Dietní rybí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 300 g Filé rybí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 56.1 mg
  • Vláknina 152 mg
  • Vitamín A 152 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Porce obalíme v hladké mouce a nasucho opečeme na teflonové pánvi. Podlijeme vývarem z kostí a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Podle potřeby můžeme podlít horkou vodou.

  • 3

    Měkké filé vyjmeme a upravíme na nahřáté talíře. Do šťávy přidáme kousek másla, ale už nevaříme.

Komentáře k receptu