Zapečená anglická slanina se šunkou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Šunka dušená
- 15 g Sádlo škvařené
- 120 ml Mléko polotučné
- 50 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 301.7 mg
- Draslík 131.2 mg
- Vláknina 1299.8 mg
- Vitamín A 1299.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, sádla, soli a vody uhněteme tuhé těsto. Rozválíme je na plát silný asi 4mm a vyložíme jím větší pánev vymazanou olejem.
-
2
Na těsto poklademe plátky anglické slaniny a plátky šunky. Vše zalijeme rozšlehanými, osolenými a opepřenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a mlékem. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.