Lín na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 19 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 69.8 mg
- Vláknina 1304.5 mg
- Vitamín A 1304.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané líny potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme paprikou, kmínem a hladkou moukou.
-
2
Ryby zvolna pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji přibližně 10 minut. Upečené ryby vyjmeme a upravíme na mísu.
-
3
Výpek zalijeme 100 ml vody, krátce povaříme a přidáme kousek másla. Připravenou šťávou přelijeme líny a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.