Kapří tokáň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 400 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 201.4 mg
  • Draslík 1258.2 mg
  • Vláknina 11240 mg
  • Vitamín A 11240 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra nakrájíme na proužky široké přibližně 2 cm a dlouhé 5 cm. Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a opečeme po všech stranách na pánvi na rozehřátém sádle.

  • 2

    Chvíli před dopečením kapra podlijeme červeným vínem a ještě asi 5 minut povaříme.

  • 3

    Porce upravíme na nahřáté talíře, podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu