Kapří tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 53 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 201.4 mg
- Draslík 1258.2 mg
- Vláknina 11240 mg
- Vitamín A 11240 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra nakrájíme na proužky široké přibližně 2 cm a dlouhé 5 cm. Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a opečeme po všech stranách na pánvi na rozehřátém sádle.
-
2
Chvíli před dopečením kapra podlijeme červeným vínem a ještě asi 5 minut povaříme.
-
3
Porce upravíme na nahřáté talíře, podáváme s opečenými bramborami.