Vdolky s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 13 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 63.6 mg
- Draslík 103.5 mg
- Vláknina 5270 mg
- Vitamín A 5270 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V části vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Na teplém místě necháme vykynout kvásek. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl a vykynutý kvásek. Vše promícháme a vypracujeme těsto.
-
2
Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném válu malé bochánky a necháme je znovu vykynout. Potom je urovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým mákem smíchaným se solí.
-
3
Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.