Kapustový dort
Suroviny
- 500 g Brambory
- 500 g Maso mleté - mix
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Kapusta hlávková
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 37 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 1127.3 mg
- Vláknina 11674 mg
- Vitamín A 11674 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 210.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hlávky kapusty oddělíme několik listů.
-
2
Spaříme je a vyložíme na kulatou dortovou formu, kterou jsme vymazali.
-
3
Brambory uvaříme a vychladlé nakrájíme na plátky, které poklademe do formy na listy.
-
4
Zbylou kapustu pokrájíme a osmahneme na másle.
-
5
Mleté maso zpracujeme s vejcem, cibulí, hořčicí, solí, pepřem a muškátem.
-
6
Vmícháme kapustovou směs a strouhaný sýr.
-
7
Dáme na brambory.
-
8
Převislé listy kapusty přehneme přes náplň a potřeme olejem. Zapékáme na 200 stupňů.