Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kapusta růžičková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Ořechy lískové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 554.1 mg
  • Vláknina 20171.2 mg
  • Vitamín A 20171.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osoleném vývaru, scedíme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře povaříme, omáčku ochutíme vínem, solí, cukrem a špetkou muškátu. Nakonec přidáme opražené, slupek zbavené a nasekané lískové oříšky a povaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Horkou omáčku nalijeme na kapustu.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami k sekané pečeni nebo ke karbanátkům.

Komentáře k receptu