Hovězí pečeně přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1061 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 45.8 mg
- Vláknina 1218 mg
- Vitamín A 1218 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté maso protkneme slaninou po vlákně, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme doměkka (pečeme).
-
3
Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.
-
5
Šťávu procedíme, dosolíme a znovu krátce povaříme.