Hovězí pečeně přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 37.5 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1061 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 45.8 mg
  • Vláknina 1218 mg
  • Vitamín A 1218 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté maso protkneme slaninou po vlákně, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme doměkka (pečeme).

  • 3

    Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.

  • 5

    Šťávu procedíme, dosolíme a znovu krátce povaříme.

Komentáře k receptu