Perníkový kalendář

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 280 g Cukr moučkový
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do perníku
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 27.8 mg
  • Vláknina 5080 mg
  • Vitamín A 5080 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech surovin - cukru, kypřícího prášku do pečiva, másla, medu, mouky a vajec zpracujeme těsto, ze kterého hned vykrájíme formičkou různé tvary.

  • 2

    Vykrájené perníčky upečeme a horké je potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Perníčky popíšeme čísly a vytvoříme dle fantazie adventní kalendář.

Komentáře k receptu