Hovězí žebro vařené

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 1500 g Hovězí žebra
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1250 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 390.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí žebra (nebo hrudí) nasekáme a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Maso vložíme do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.

  • 2

    Měkké maso zbavíme kostí a porcujeme.

  • 3

    Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.

  • 4

    Pokud maso podáváme samostatně, vždy je podlijeme trochou vlastního horkého vývaru.

Komentáře k receptu