Květákový nákyp se šmakounem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Šmakoun
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 97.1 mg
  • Draslík 783.3 mg
  • Vláknina 10483 mg
  • Vitamín A 10483 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka a rozebereme na růžičky.

  • 2

    Z mouky a másla (1 lžíce) připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, šmakoun nakrájený na kostičky, nasekanou petrželku a sůl. Vše promícháme.

  • 3

    Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před dokončením tepelné úpravy posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.

Komentáře k receptu