Květákový nákyp se šmakounem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 97.1 mg
- Draslík 783.3 mg
- Vláknina 10483 mg
- Vitamín A 10483 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka a rozebereme na růžičky.
-
2
Z mouky a másla (1 lžíce) připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, šmakoun nakrájený na kostičky, nasekanou petrželku a sůl. Vše promícháme.
-
3
Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před dokončením tepelné úpravy posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.