Zapečený šmakoun s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 300 g Šmakoun
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 351.7 mg
  • Vláknina 5683 mg
  • Vitamín A 5683 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou brokolici krátce povaříme a rozebereme na růžičky.

  • 2

    Z másla (10 g) a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, na kostičky nakrájený šmakoun, růžičky brokolice, nasekanou petrželku a sůl. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Na posledních 5 minut posypeme strouhaným sýrem a necháme roztopit.

Komentáře k receptu