Rýžový salát s ovocem a zeleninou
Suroviny
- 150 g Rýže neloupaná (Natural)
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Ocet vinný
- 2 ks Kiwi
- 1 ks Mango
- 4 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 7 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 863.8 mg
- Vláknina 12531.8 mg
- Vitamín A 12531.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.5 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, necháme okapat, vychladnout, očištěný celer a papriky nakrájíme na kostičky. Oloupané mango a kiwi nakrájíme nadrobno, očištěné šalotky jemně nasekáme. Zeleninu a ovoce promícháme.
-
2
Smícháme ocet, med, sůl, pepř a olej. Přimícháme k zelenině a ovoci, přidáme uvařenou rýži.
-
3
Salát podáváme k pečeným rybám.