Rýžový salát s ovocem a zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Mango
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 863.8 mg
  • Vláknina 12531.8 mg
  • Vitamín A 12531.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131.5 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, necháme okapat, vychladnout, očištěný celer a papriky nakrájíme na kostičky. Oloupané mango a kiwi nakrájíme nadrobno, očištěné šalotky jemně nasekáme. Zeleninu a ovoce promícháme.

  • 2

    Smícháme ocet, med, sůl, pepř a olej. Přimícháme k zelenině a ovoci, přidáme uvařenou rýži.

  • 3

    Salát podáváme k pečeným rybám.

Komentáře k receptu