Zelenina s oříškovým máslem
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 400 g Kapusta hlávková
- 40 g Máslo čerstvé
- 200 g Mrkev kořen
- 30 g Ořechy lískové
- 200 g Pórek
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 4 ks Nové koření celé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 132 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 13.4 mg
- Draslík 861.2 mg
- Vláknina 14322.5 mg
- Vitamín A 14322.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouhané oříšky nasucho opražíme, smícháme s máslem, osolíme a uložíme do chladničky.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytý pórek pokrájíme na nudličky, očištěnou mrkev na plátky a celer na kostičky, kapustu rozdělíme na 8 dílů.
-
3
Cibuli necháme zesklovatět v oleji, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkev, celer, mírně osolíme a krátce podusíme. Vložíme pórek, kapustu, zalijeme vývarem, okořeníme špetkou muškátu, novým kořením a citronovou kůrou. Vše vaříme cca 12 minut.
-
4
Připravené oříškové máslo nakrájíme, smícháme s trochou vývaru a vmícháme do pokrmu. Podle chuti dosolíme, ochutíme citronovou šťávou.