Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce
Suroviny
- 400 g Krůtí maso
- 20 g Sýr Parmezán
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Olivy nakládané
- 0.25 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.25 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 8 ks Cibulka jarní
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.22 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 124.7 mg
- Draslík 863.9 mg
- Vláknina 10378.2 mg
- Vitamín A 10378.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik jich dáme stranou na ozdobu) a jemně posekáme.
-
2
Z namočeného rohlíku vymačkáme vodu, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, nastrouhaný sýr, bylinky a namleté maso. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi omočenou rukou tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, mírně je zploštíme do tvaru karbanátku a vkládáme na rozehřátý olej. Opékáme do zlatova z každé strany 2 minuty.
-
3
Příprava omáčky: cibuli a česnek oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme, obojí zpěníme na rozehřátém oleji. Poté přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list, oregano, tymián a dle chuti osolíme, opepříme. Zprudka přivedeme k varu za občasného promíchání, poté vložíme karbanátky, přikryjeme a dusíme 25 minut.
-
4
Před servírováním upravíme karbanátky na mísu, posypeme je olivami a bylinkami podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.