Kuřecí prsa a játra s kapustou
Suroviny
- 800 g Kapusta hlávková
- 150 g Brambory
- 600 g Kuřecí prsa
- 150 g Játra drůbeží
- 150 g Mrkev kořen
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 95 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1895.9 mg
- Vláknina 15792.2 mg
- Vitamín A 15792.2 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 259.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Poškozené a povadlé kapustové listy odstraníme, silné žilkování seřízneme, omyjeme tekoucí vodou, "srdíčko" rozpůlíme. Košťál vyřízneme, spolu s listy nakrájíme na široké proužky, ostatní zeleninu očistíme, pórek i se zelenou částí a mrkví nakrájíme na plátky, brambory na kostičky.
-
2
Kuřecí prsa očistíme, rozkrojíme, s odblaněnými játry omyjeme a necháme okapat. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, prsa osolíme a opepříme z obou stran, zaprášíme moukou. Vložíme na rozehřátý olej, z každé strany opékáme 4 minuty. Poté přidáme kousky jater zaprášenými moukou, společně opékáme 5 minut. Játra jednou obrátíme, opečené maso vyjmeme, vložíme do mísy a udržujeme teplé.
-
3
Do zbylého oleje po opékání masa vložíme mrkev a pórek, zprudka opékáme 2 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, bobkový list, kapustu a brambory. Dle chuti osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přikryté dusíme 15 minut na mírném plameni. Brambory musí být měkké a zelenina křupavá.
-
4
Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme maso, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme.