Ovocný štrúdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 184.1 mg
- Vláknina 3966.7 mg
- Vitamín A 3966.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banán oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kousky dlouhé 5cm. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
-
2
Listové těsto rozválíme na plát, položíme na plech vyložený pečicím papírem a prostřední třetinu obložíme střídavě banánem a meruňkami. Zbylé třetiny přeložíme přes náplň a kraje těsta přitiskneme.
-
3
Štrúdl pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.