Hrnec s fazolemi a klobásou
Suroviny
- 200 g Klobása Dunajská
- 200 g Salám měkký
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 1 ks Cibule
- 1 ks Libeček
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 32 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 29.5 mg
- Draslík 844.4 mg
- Vláknina 12729.8 mg
- Vitamín A 12729.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, celer a 5 minut dusíme. Fazole z konzervy propláchneme a necháme okapat.
-
2
Česnekový salám a klobásu nakrájíme na 2,5 cm silné plátky, bez přidání tuku uzeniny na pánvi asi 5 minut opékáme, až lehce zhnědnou. Vyjmeme z pánve a necháme na ubrousku okapat. Vypečený tuk z pánve vylijeme.
-
3
Do pánve k cibuli a celeru přidáme rajčata i se šťávou, fazole, cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené uzeniny, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme asi 10 minut. Odkryjeme a vaříme ještě 5 minut.
-
4
Hotový pokrm posypeme libečkem nasekaným na nudličky a ihned podáváme. Bez přílohy nebo jen s lehkým salátem.