Candát v bramborové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 1 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 868.6 mg
- Vláknina 10761.5 mg
- Vitamín A 10761.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme na 5 minut do studené vody, poté vodu z brambor vymačkáme, přimícháme mouku, sůl a pepř. Bílek ušleháme, až téměř vznikne sníh a přidáme k bramborové hmotě.
-
2
Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Vždy dva kousky položíme na sebe.
-
3
Bramborovou hmotu rozdělíme na poloviny, jednu polovinu na dvě hromádky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Filet candáta položíme na hromádku, zbylou bramborovou hmotu rozdělíme tak, aby ryba byla zakrytá. Stejně postupujeme u druhého filetu.
-
4
Pečeme v troubě, vyhřáté na 250 stupňů Celsia, přibližně po dobu 20 minut.