Polévka gulášová
Suroviny
- 500 g Hovězí kližka
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 244.6 mg
- Vláknina 2027.3 mg
- Vitamín A 2027.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, poté přidáme očištěné maso nakrájené na malé kousky, vše osmahneme a jakmile se vyduší šťáva, přidáme hladkou mouku a vše zasmahneme. Kromě papriky přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme vývarem tolik, aby bylo maso ponořené. Vše pak dusíme téměř do měkka.
-
2
Na drobno nakrájené brambory přidáme k měknoucímu masu, dolijeme vývar dle potřeby a dovaříme.
-
3
Papriku rozmíchanou v trošce sádla přidáme až na úplný závěr.
-
4
Polévku podáváme s pečivem.