Hovězí ragú na pivě
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Estragon
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.25 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.75 l Hovězí vývar základní
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Povidla jablková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 115 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 444 mg
- Vláknina 5954.8 mg
- Vitamín A 5954.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, slaninu na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev a petržel oškrábeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu a opečeme, přidáme maso, cibuli, mrkev, petržel a opékáme 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme estragon, bobkový list, vývar, pivo, ocet a hrušková povidla. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.
-
3
Z rozehřátého másla a mouky vymícháme jíšku, zalijeme vývarem a krátce povaříme.
-
4
Otevřeme hrnec, tekutinu scedíme a spojíme s jíškou, nebo rozmícháme přímo v hrnci. Ragú dochutíme a ihned podáváme.