Krkonošské kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 67 g Cibule
  • 67 g Máslo čerstvé
  • 120 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 1.3 g Kmín celý
  • 13 g Houby sušené
  • 200 g Chlebový kvásek
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 149.5 mg
  • Vláknina 1450.1 mg
  • Vitamín A 1450.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby pečlivě propereme ve vlažné vodě a necháme je půl hodiny máčet. Potom houby uvaříme doměkka, odcedíme a překrájíme.

  • 2

    Chlebový kvásek rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme sůl a kmín a za občasného míchání zvolna vaříme.

  • 3

    Brambory opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme je spolu s houbami, vývarem z hub a s drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibulkou do rozmíchaného chlebového kvásku. Vaříme, až brambory změknou. Přilijeme mléko a krátce povaříme.

  • 4

    Nakonec do polévky zamícháme rozkvedlaná vejce, necháme je srazit, přisolíme a povaříme.

Komentáře k receptu