Krkonošské kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 801 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.8 mg
- Draslík 149.5 mg
- Vláknina 1450.1 mg
- Vitamín A 1450.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby pečlivě propereme ve vlažné vodě a necháme je půl hodiny máčet. Potom houby uvaříme doměkka, odcedíme a překrájíme.
-
2
Chlebový kvásek rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme sůl a kmín a za občasného míchání zvolna vaříme.
-
3
Brambory opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme je spolu s houbami, vývarem z hub a s drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibulkou do rozmíchaného chlebového kvásku. Vaříme, až brambory změknou. Přilijeme mléko a krátce povaříme.
-
4
Nakonec do polévky zamícháme rozkvedlaná vejce, necháme je srazit, přisolíme a povaříme.