Pučálka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 53 mg
- Vláknina 3639.8 mg
- Vitamín A 3639.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchneme hrách, rozložíme na tácek do jedné vrstvy, zalijeme teplou vodou tak, aby byl do poloviny namočený a necháme ho klíčit min. 24 hodin.
-
2
Naklíčený hrách osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji.
-
3
Hrách pražíme chvilku - 4 minuty, aby neztvrdl.
-
4
Na zbylém oleji osmahneme kousky slaniny, které dáme na hrách.