Kuře v pórkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 35 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 154.6 mg
- Draslík 1119 mg
- Vláknina 6653 mg
- Vitamín A 6653 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Ochutíme solí a pepřem. Pórek omyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit cca 5minut, poté vodu zcedíme a pórek udržujeme teplý.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, šalotku a společně restujeme 15-20minut, dokud maso není zlatavě hnědé. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
-
3
Do stejné pánve nalijeme suché martini, víno, zakysanou smetanu, smetanu a necháme několik minut provařit. Přidáme pórek a vaříme ještě asi 5minut.
-
4
Podle potřeby omáčku dochutíme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a přelijeme jí kuřecí maso.