Dušená dýně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 52 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 464.9 mg
- Vláknina 2118 mg
- Vitamín A 2118 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou dužinu z oloupané dýně (asi 2 šálky) a řasu. Vše podlijeme kojeneckou vodou a dusíme asi 20 minut.
-
2
V troše kojenecké vody rozmícháme solamyl a přidáme k dýni. Necháme jen přejít varem a podáváme.