Chřest zapékaný s mrkví a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 41 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 438.4 mg
- Draslík 626.3 mg
- Vláknina 11371 mg
- Vitamín A 11371 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotky očistíme, na každé ponecháme kousek natě. Chřest oloupeme, omyjeme. Obojí zvolna vaříme v osolené vodě se lžící másla přibližně 15 minut. Zeleninu vyjmeme, necháme okapat.
-
2
Karotku s chřestem naskládáme do vymaštěné zapékací mísy, zakapeme rozpuštěným zbylým máslem.
-
3
V zakysané smetaně rozmícháme žloutky, za stálého míchání směs prohřejeme do zhoustnutí - ale nevaříme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu.
-
4
Zeleninu zalijeme omáčkou, krátce zapečeme v troubě pod grilem.
-
5
Pokrm podáváme posypaný na kostičky nakrájenou šunkou.