Chřest zapékaný s mrkví a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Karotka baby
  • 800 g Chřest bílý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Šunka dušená
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Voda pitná
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 438.4 mg
  • Draslík 626.3 mg
  • Vláknina 11371 mg
  • Vitamín A 11371 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotky očistíme, na každé ponecháme kousek natě. Chřest oloupeme, omyjeme. Obojí zvolna vaříme v osolené vodě se lžící másla přibližně 15 minut. Zeleninu vyjmeme, necháme okapat.

  • 2

    Karotku s chřestem naskládáme do vymaštěné zapékací mísy, zakapeme rozpuštěným zbylým máslem.

  • 3

    V zakysané smetaně rozmícháme žloutky, za stálého míchání směs prohřejeme do zhoustnutí - ale nevaříme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu.

  • 4

    Zeleninu zalijeme omáčkou, krátce zapečeme v troubě pod grilem.

  • 5

    Pokrm podáváme posypaný na kostičky nakrájenou šunkou.

Komentáře k receptu