Křenové hovězí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 200 g Pórek
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 750 ml Vývar z hovězích kostí
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 976 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 102.8 mg
  • Draslík 1046.9 mg
  • Vláknina 9768.3 mg
  • Vitamín A 9768.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer a mrkev nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu, hřebíček, bobkový list a přilijeme víno. Nakonec vložíme omyté hovězí maso a zvolna vaříme asi 40 minut.

  • 3

    Maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme a zachytíme. Zeleninu i maso udržujeme teplé. Oloupané, na kostky nakrájené jablko podusíme ve vývaru. Vmícháme cukr, nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, sůl a pepř.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou. Vhodnou přílohou jsou halušky.

Komentáře k receptu