Křenové hovězí maso
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 200 g Pórek
- 600 g Hovězí maso zadní
- 50 g Zakysaná smetana
- 750 ml Vývar z hovězích kostí
- 250 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Křen
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Hřebíček
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 187 g
- Sodík 976 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 102.8 mg
- Draslík 1046.9 mg
- Vláknina 9768.3 mg
- Vitamín A 9768.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný celer a mrkev nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
-
2
Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu, hřebíček, bobkový list a přilijeme víno. Nakonec vložíme omyté hovězí maso a zvolna vaříme asi 40 minut.
-
3
Maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme a zachytíme. Zeleninu i maso udržujeme teplé. Oloupané, na kostky nakrájené jablko podusíme ve vývaru. Vmícháme cukr, nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
-
4
Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou. Vhodnou přílohou jsou halušky.