Zeleninový nákyp s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 16 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 494 mg
- Draslík 835 mg
- Vláknina 36661.1 mg
- Vitamín A 36661.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi podusíme zeleninu, osolíme špetkou soli, přidáme kmín a nové koření. Hotové zchladíme.
-
2
Minerálku rozmícháme s vejci, osolíme a opepříme.
-
3
Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní zeleninovou směs a rozmíchaná vejce. Mísu přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 130°C zhruba 20 minut. V polovině pečení pokličku sejmeme a zapečeme dozlatova.
-
4
Nákyp podáváme s řeřichou.