Zeleninový nákyp s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 100 ml Minerální voda jemně perlivá
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 1 šálek Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 494 mg
  • Draslík 835 mg
  • Vláknina 36661.1 mg
  • Vitamín A 36661.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi podusíme zeleninu, osolíme špetkou soli, přidáme kmín a nové koření. Hotové zchladíme.

  • 2

    Minerálku rozmícháme s vejci, osolíme a opepříme.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní zeleninovou směs a rozmíchaná vejce. Mísu přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 130°C zhruba 20 minut. V polovině pečení pokličku sejmeme a zapečeme dozlatova.

  • 4

    Nákyp podáváme s řeřichou.

Komentáře k receptu