Rajská polévka
Suroviny
- 600 g Hovězí oháňka
- 300 g Okra - Ibišek jedlý
- 300 g Rajčata
- 250 ml Víno červené
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 cl Víno madeira
- 4 polévková lžíce Tuk rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 24 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 603.6 mg
- Vláknina 8844.7 mg
- Vitamín A 8844.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, zeleninovou nať nasekáme a spolu se zeleninou podusíme na rozpáleném tuku 8 minut. Poté přilijeme 1,5 l vody s červeným vínem. Osolíme, přidáme papriku a bobkový list. Povaříme 10 minut, poté přelijeme přes cedník a opět uvedeme do varu. Lusky gombo propláchneme, necháme okapat, rozpůlíme a přidáme do polévky spolu s octem a vaříme dalších 5 minut na mírném ohni.
-
3
Povařené vyjmeme z polévky, necháme okapat.
-
4
Oloupaný česnek nahrubo nasekáme, podusíme spolu s pokrájenými rajčaty a lusky na rozpáleném oleji 4 minuty. Petrželovou nať opereme, osušíme, nakrájíme a dáme s podušenou směsí do polévky. Opepříme, osolíme, vmícháme rajský protlak. Maso nakrájíme, přidáme spolu s madeirou a polévku ihned podáváme.