Rajská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí oháňka
  • 300 g Okra - Ibišek jedlý
  • 300 g Rajčata
  • 250 ml Víno červené
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 cl Víno madeira
  • 4 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 603.6 mg
  • Vláknina 8844.7 mg
  • Vitamín A 8844.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, zeleninovou nať nasekáme a spolu se zeleninou podusíme na rozpáleném tuku 8 minut. Poté přilijeme 1,5 l vody s červeným vínem. Osolíme, přidáme papriku a bobkový list. Povaříme 10 minut, poté přelijeme přes cedník a opět uvedeme do varu. Lusky gombo propláchneme, necháme okapat, rozpůlíme a přidáme do polévky spolu s octem a vaříme dalších 5 minut na mírném ohni.

  • 3

    Povařené vyjmeme z polévky, necháme okapat.

  • 4

    Oloupaný česnek nahrubo nasekáme, podusíme spolu s pokrájenými rajčaty a lusky na rozpáleném oleji 4 minuty. Petrželovou nať opereme, osušíme, nakrájíme a dáme s podušenou směsí do polévky. Opepříme, osolíme, vmícháme rajský protlak. Maso nakrájíme, přidáme spolu s madeirou a polévku ihned podáváme.

Komentáře k receptu