Vepřové kotlety pod bramborovou čepicí
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 ks Červená řepa
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 20 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 185.4 mg
- Draslík 2337.6 mg
- Vláknina 32388.1 mg
- Vitamín A 32388.1 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, slijeme je, oloupeme a rozšťoucháme. Vmícháme nastrouhaný sýr a žloutek, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme nasekanou petrželku.
-
2
Omyté a osušené kotlety smažíme na rozpáleném oleji na pánvi asi 2 minuty z každé strany. Na každou kotletu navršíme kopeček připraveného bramborového pyré a zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 5 minut.
-
3
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na proužky a dusíme na smetaně 2 minuty. Vmícháme omytý, na kolečka nakrájený pórek a podusíme ještě 2 minuty.
-
4
Kotlety upravíme na talíře s řepou s pórkem a ihned podáváme.