Zeleninový vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 l Voda pitná
  • 10 dkg Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1618.9 mg
  • Vláknina 19282.8 mg
  • Vitamín A 19282.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, na hrubo nastrouhanou zeleninu uvaříme v osolené vodě cca 1/2 hodiny.

  • 2

    Vývar zcedíme a poté v něm povaříme na růžičky rozebraný květák. Zároveň přidáme nudle či jinou zavářku a povaříme.

  • 3

    Do hotové polévky přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu