Pomerančový dort (pro menší dortovou formu)
Suroviny
- 60 g Cukr krupice
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 šálek Pomerančová kůra
- 1 šálek Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Tuk
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 15 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 137 mg
- Draslík 213 mg
- Vláknina 9682.3 mg
- Vitamín A 9682.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme po částech cukr, zlehka vmícháme žloutky, pomerančovou kůru, mouku a naposled tekuté máslo.
-
2
Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
-
3
Hotový dort zakapeme pomerančovou šťávou a potřeme polevou, kterou připravíme tak, že ve vodě smíchané s pomerančovou šťávou svaříme za stálého míchání cukr.