Jablka ve vinném sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 645.5 mg
- Vláknina 29417 mg
- Vitamín A 29417 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme (stopky jim ponecháme) a vložíme do kastrolu.
-
2
Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs přelijeme do kastrolu s jablky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
-
3
Jablka vyjmeme a urovnáme do mísy. Vývar z vína vaříme bez pokličky, dokud se nesvaří na lehký sirup.
-
4
Ještě horký sirup nalijeme na jablka v míse a vše necháme vychladnout. Jablka přitom alespoň dvakrát obrátíme.