Koláč s jablkovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 70 g Ořechy lískové
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Jablka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 119.7 mg
  • Draslík 269 mg
  • Vláknina 9008 mg
  • Vitamín A 9008 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady smícháme, vypracujeme těsto a rozdělíme na dva různě velké díly. Větší díl vymačkáme do dortové formy, poklademe nádivkou a z menší části uděláme mřížku.

  • 2

    Příprava nádivky: z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmíchme nastrouhané oříšky a jablka.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.

Komentáře k receptu