Koláč citrónový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Citronová šťáva
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 1.5 šálek Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 233.1 mg
  • Draslík 149.8 mg
  • Vláknina 2591.5 mg
  • Vitamín A 2591.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kypřící prášek vsypeme do mouky, přilijeme rozehřáté máslo, vodu a osolíme. Těsto rychle spojíme, vytvarujeme do skleněné, vymaštěné zapékací mísy tak, aby okraj byl vysoký. Dno propícháme, aby se při pečení těsto nezvedalo a upečeme v předehřáté troubě do zlatova.

  • 2

    Příprava krému: v kastrolu smícháme všechny přísady a zastálého šlehání necháme zhoustnout. Tímto vychladlým krémem naplníme hotový koláč, na okraj a do středu navršíme oslazený sníh z bílků. Koláč dáme do mírně teplé trouby a jakmile bude sníh zlatě hnědý, vyndáme jej.

Komentáře k receptu