Citronové suflé pečené v citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 204.1 mg
  • Vláknina 9437 mg
  • Vitamín A 9437 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu odkrojíme vršek, seřízneme spodek. Dužinu vydlabeme, protřeme sítem a šťávu uchováme.

  • 2

    Žloutky s polovinou cukru, pomerančovým likérem a citronovou šťávou ušleháme do pěny ve vodní lázni.

  • 3

    Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh, střídavě s moukou zlehka zapracujeme do pěny.

  • 4

    Směsí naplníme vydlabané citrony a pečeme je na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.

  • 5

    Po upečení ihned podáváme.

Komentáře k receptu