Citronové suflé pečené v citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 5 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 204.1 mg
- Vláknina 9437 mg
- Vitamín A 9437 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu odkrojíme vršek, seřízneme spodek. Dužinu vydlabeme, protřeme sítem a šťávu uchováme.
-
2
Žloutky s polovinou cukru, pomerančovým likérem a citronovou šťávou ušleháme do pěny ve vodní lázni.
-
3
Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh, střídavě s moukou zlehka zapracujeme do pěny.
-
4
Směsí naplníme vydlabané citrony a pečeme je na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.
-
5
Po upečení ihned podáváme.