Tresčí filé s estragonovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Bešamel
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 716.7 mg
  • Vláknina 6133.8 mg
  • Vitamín A 6133.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a opečeme na pánvi na rozehřátém másle.

  • 2

    Bešamel ohřejeme, vmícháme omytý, nasekaný estragon a krátce povaříme.

  • 3

    Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Filé opékáme v pánvi na rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.

  • 4

    Filé upravíme s omáčkou a bramborami na talíře a ozdobíme zbylým estragonem.

Komentáře k receptu