Telecí řízky s citronovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 9 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 100.6 mg
- Draslík 751.1 mg
- Vláknina 3101.8 mg
- Vitamín A 3101.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a naklepeme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme řízky po obou stranách asi minutu. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
-
2
Do výpeku přilijeme vývar, citronovou šťávu, chvíli povaříme. Přidáme kapary a prohřejeme je v omáčce.
-
3
Telecí řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekanou bazalkou, ozdobíme dílky omytého citronu.
-
4
Podáváme s opečenými bramborami a míchanou zeleninou.