Vepřová panenka s broskvemi
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
- 400 g Cibule červená
- 400 g Kompot broskvový
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 125 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 11 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 81.1 mg
- Draslík 1052.7 mg
- Vláknina 8119.8 mg
- Vitamín A 8119.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji do zlatova. Vložíme do zapékací mísy, pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
2
V pánvi na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a lístky tymiánu. Posypeme cukrem a za častého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme octem, přilijeme víno, vývar, dusíme na mírném ohni asi 5 minut.
-
3
Poté přidáme broskve nakrájené na dílky, podusíme 3 minuty a dochutíme. Maso osolíme, opepříme a krájíme na porce.
-
4
Hotový pokrm ozdobíme tymiánem a podáváme.