Mořský okouník zapečený s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 867.6 mg
- Vláknina 4889.8 mg
- Vitamín A 4889.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Každou porci mírně pokapeme octem.
-
2
Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní 2/3 omytých, na plátky rozkrájených rajčat, očištěné, na kolečka nakrájené cibulky a bazalkové lístky. Osolíme a opepříme. Na zeleninu položíme porce okouníka, pokapeme 2 lžícemi oleje. Přikryjeme zbylými rajčaty. Na povrch poklademe Mozzarellu, pokrájenou na plátky.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme bazalkou.