Pikantní kuřecí prsa s avokádovým krémem
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
- 400 g Kuřecí prsa
- 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 400 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 718.2 mg
- Vláknina 13992.2 mg
- Vitamín A 13992.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji opečeme omyté, na nudličky nakrájené kuřecí maso, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a vše krátce podusíme. Přimícháme zeleninu a opékáme asi 2 minuty, až se rozmrazí. Podlijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, feferonku, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 5 minut.
-
2
Avokádo rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a rozmělníme s citronovou šťávou. Přimícháme jogurt, osolíme a opepříme. Upravíme na talíře vedle kuřecího masa, ze kterého jsme vyjmuli feferonku. Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.