Zeleninový koláč se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 155 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 75 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 310 mg
  • Draslík 344.8 mg
  • Vláknina 13867.5 mg
  • Vitamín A 13867.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, 125 g másla, 3 lžic vody, jednoho vejce a špetky soli vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie, dáme do chladničky na 30 minut.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, okraje zdvihneme. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Oloupanou, nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 30g rozehřátého másla, přidáme očištěné žampiony, citronovou šťávu a chvíli podusíme. Vmícháme hrášek a oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, směs urovnáme na předpečený korpus.

  • 4

    Rozšleháme mléko se smetanou, třemi vejci, nasekanou petrželkou, solí, muškátem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na koláč a pečeme asi 45 minut při 150 stupních Celsia.

Komentáře k receptu