Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 29.17 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 123.1 mg
  • Vláknina 5040.2 mg
  • Vitamín A 5040.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, pivo, žloutky a sůl v míse umícháme metlou na hladké těstíčko. Necháme asi 15 minut stát.

  • 2

    Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky silné 1 cm.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do těsta. Jablečné kroužky namáčíme do pivního těstíčka a postupně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Smažené kroužky necháme okapat na papírové utěrce a udržujeme je teplé.

  • 4

    Nakonec kroužky obalíme ve směsi cukru se skořicí a podáváme.

Komentáře k receptu